Detta vansinne måste få ett stopp!

Jag avskyr många saker kring denna värld. Krig, våld, svält, fattigdom, orättvisor... ja mycket. Om det är något som jag avskyr som vissa människor håller på med och av någon korkad anledning är rasism. I dagens samhälle, här i Sverige och i många andra länder i Europa såväl som andra världsdelar så slår det världens rasismvåg typ. Inte bokstavligen men hatet och rasismen börjar sakta normalisera, vilket är katastofalt.

Saken är att rasism är farligt också. Rasism har lett till så många krig genom människans (moderna) historia och våldsamheter på alla dess plan. Jämt är ''vi'' och ''dom'' snacket. Jag tycker det är skamligt att det ens ska existera. Om vi nu är (enligt forskarna) jordens smartaste art så är det gott och väl FEL. Hade vi varit s.k ''smartaste arten'' så hade vi tänkt till 10 gånger mer innan vi börjar agera och bråka med varenda en vi ser:

  • Slå ner folk på gatan och hota för att man kan vara en potentiell kriminell
  • Bränna bilar i hopp om att polisen uppmärksammas om de problem det finns i förorterna
  • Bränna ner hus
  • Skjuta folk pga etniska konflikter
  • Hota att bemöta människor på flykt med kulsprutor vid Öresundsbron
  • Nervärdera människa till en apa för att mamman inte hade rent vatten att tvätta sin nyfödda när man bor i ett flyktingläger
  • Skriver hotfulla kommentarer på internet om flyktingar
  • Hota kvinnor med våldtäkt om man inte tycker som ''högern'' (oavsett dess form)
  • Kvinnor i ständig risk att bli överfallen på natten såväl som i förorterna
  • etc etc etc etc etc
 
 Denna lista blir bara längre och längre, överallt. Inte bara här i Sveirge utan över hela världen. Jag själv har vittnat rasism och hat och var uppvuxen i första fosterhemmet där det var nedlåtande om vissa människor från vissa ställen i världen. Själv insåg jag hur fel det var. Man ska inte döma individen utefter utseende eller etnicitet. Om man nu ska döma utefter utseende så kan varenda människa vara en potentiell mördare och våldtäktsmän. Varenda en om man nu ska följa högerns ''logik'' (har inget bättre ord att kalla det).
 
Jag själv har blivit hotad om våldtäkt, bli sexslav, en som hatar män och så vidare bara för att jag inte tycker exakt som högern. Jag har blivit hotat och nertryckt som kvinna bara för att jag inte ser skillnad på en människa utefter etnicitet. Jag ser inte etniciteten på en individ som begår brott, jag ser en människa. Jag ser bara en människa som vill andra ont. För detta så hotar andra s.k ''Sverigevänner'' (NOTERA jag snackar om extrema individer från högern) mig med våldtäkt, bli deras sexslav, jag hatar män, jag är kvinna och fattar ingenting, jag borde vara i köket etc etc etc. Ja hat finns det gott om, även hos högern såväl som andra extrema ideologier (ja, även vänstern). Har även blivit tillsagd av en ''Sverigevän'' som denne kallade sig att ''Åka hem till där jag kommer ifrån'' för att jag inte hade svenskt namn eller efternamn. Vad som nu är svenskt är ju nästa fråga och vad man identifierar sig som men det är i ett annat inlägg...

Saken är att en del inte förstår att dom går lika långt (med att ställa grupper mot varandra bland annat och det där) som IS gör mot bland annat Yazidier, skilladen är bara att IS går till det extrema:  dödar yazidier och kidnappar yazidiska kvinnor etc. IS är en mycket extrem, extrem religiös konservativ terrorgrupp som vi alla redan vet och dom gör ett jäkla helvete med rasismen och hatet dom själva sprider. Sedan att själv hota upp mot muslimer, judar och/eller kristna, afrikaner/folk från mellanöstern/afghaner/albaner/mexikaner etc som här i Sverige (och andra länder) är minst sagt lika farligt. IS vinner på bland annat hatet mot muslimer och/eller människor från muslimska länder. Man måste inte nädvändigtvis gilla människor nej, men att börja hota upp på nätet, sprida hat och annan propaganda är bara början på det vi redan har sett tidigare historien. Det är bara början på det vi redan ser idag (IS bland annat). 

Hur sjukt är inte detta? Att alla ska hata på varandra jämt? Vi är människor allihopa, inte annat! Vi är samma art, Homo Sapiens, inget annat! Alla dessa etniska saker är grundproblemet till rasismen och hatet vi ser idag som sprids som  en epidemi. Om du är från ett annat land så ser jag inte dig utefter det utan jag ser dig som en M Ä N N I S K A. Gör du fel mot en annan, vare sig du är svensk eller inte, vare sig han/hon är svensk eller inte, vare sig du är religiös eller inte (etc) då har du inte mig vid din sida. Jag struntar i vem du är, vart du kommer ifrån, vilken religion du har och så vidare, så fort du gör fel mot en annan så bye bye. Gör du inte fel, utan du sköter dig och skadar ingen etc så skiter jag fortfarande i vem du är, vart du kommer ifrån, vilken religion du har, du är för mig en människa oavsett. Är du trevlig och skötsam som sagt, välkommen till vänskapen och trevligt att träffas!

Det kanske blev lite blurrigt här men poängen är att detta hat och rasism som sprids idag måste få ett slut. Från alla håll och kanter, från alla former och slag. Detta hat och normalisering av det ska inte finnas till 2016. Ska inte finnas till någonstans i världen. 
 
🍁

Kommentera här: