Feminist? Liberalist? Socialist? Vänster?

Jag får ständigt frågan när jag debatterar på internet om var jag tillhör i det politiska spektrumet. Jag själv vet ärligen inte riktigt exakt vart jag befinner mig i och igentligen tycker jag det är rätt onödigt. Varför? Först så har en människa en tendens att dela in andra i fack utefter olika kategorier och jag gillar inte det. För det andra: vad har min politiska identitet med vem jag är? Jag kan känna mig som liberal men har mest åsikter med vänstern exempelvis med tanke på att man (oftast) inte delar exakt allting ett parti står för. Iallafall inte jag. Hoppas ni hänger med på vad jag menar. 

Jag känner mig lite som allt möjligt FÖRUTOM högern kan jag säga. Som sagt, jag känner mig en blanding av feminist, liberalist, socialist och vänster. Finns inget mellanting där egentligen och ja, ibland är det jobbigt då en del människor gillar att ''stämpla'' andra på pannan bara för man inte har samma åsikter.
 
Varför känner jag mig som en ren blanding då? Varför känner jag mig feministisk, liberalistisk, socialistisk och vänster? Saken är att jag brukar hålla med om något i dom olika partierna, likaså ogilla något. Dock kan jag ju som sagt säga att jag delar inga som helt tankar eller åsikter när det blir för mycket åt höger. Alltså jag delar inte åsikter med bland annat Kristdemokraterna (KD) eller Sverigedemokraterna (SD). 
 
Här förklarar jag ungefär varför jag känner mig som jag gör i diverse ideologier och det är några exempel på viktiga frågor jag drar upp också:
 
  • Varför känner jag mig lite som feminist?  - För vi behöver mycket mer jämställdighet i samhället. Det vi har just nu räcker inte alls och gör klyftorna mellan könen större och djupare. 
  • Varför känner jag mig lite som liberalist? - Jag tror på den fria människan och jag står för männskliga rättigheter till 100%. Även allas lika värde står jag för också. Kan upplysa att jag är emot kapitalist, även fast det är en stor gren inom liberalismen.
  • Varför känner jag mig lite som socialist? - Vi måste hjälpas åt tillsammans i ett (demokratisk) samhälle och detta ska vara utan våld såklart. Vi måste hjälpa dom fattiga, hjälpa varandra socialt och ekonomiskt för att ett samhälle ska fungera. Vi behöver varandra.
  • Varför känner jag mig lite som vänster? - Jag ogillar klassamhället som även finns idag för det skapar bara klyftor mellan människor. Allt idag handlar om tillgångar och du får status beroende på hur stor din tillgång är. Det är mycket orättvist om vi tänker oss på skatter. Dom rika behöver inte betala så mycket jämfört med dom fattiga så som fattigdomspensionärer. Även vanliga medborgare som inte har möjlighet till pengar så det räcker till nödvändiga saker som vi idag är beroende av.
 
Det dåliga med att man har en blanding i detta fallet är att det blir svårt när röstningar kommer. Visst det är 2 år kvar tills valet så jag har tid att falla mig in liksom. Det andra problemet är att när man diskuterar med oliktänkande så har en del en tendens att smutskasta dig. Jag vet inte hur många gånger jag har fått höra ordet ''PK'',  ''Vänsterextrem'' och ''manshatare''. Det är egentligen väldigt tröttsamt att ständigt höra detta när man har debatt med någon. Man måste inte hålla med om allt och Sveriges politik är åt fanders, framförallt på internet. Rena sörjan.

Jag förstår bara inte varför man gör såhär? Bara man nämner att man är feminist så är man automatisk en ''manshatare'' och Zara Larssons feministslav. Säger man att man inte delar tankar med SD så är man automatiskt en kommunist och Stalins direkta följare. Säger man att man är liberal så är man plötsligt sjuk i huvudet för ''då gillar man att ha sex med sitt syskon eller med en död kropp'' bara för ett av dom mest kontroversiella förslagen dom la fram. Ja, även är det ''fel'' på en bara för man står för allas lika värde, har fått höra den saken 1000 gånger förut också. 

Jag kan även tro att det är jobbigt för folk som är åt höger att ständigt få höra att dom är rasister och nazister. Jag förstår det och kan ni förstå hur det är att ständigt få höra detta som jag beskrev tidigare? Alla är inte nazister eller rasister bara för man röstar på SD, däremot så är dom på partitoppen mindre mänskliga. Dom kallar jag rasister och nazister om någon med tanke på vad som har sagts från partiledningen dom senaste åren.
 
Samma sak gäller det där förslaget liberalerna drog fram; bara för man röstar på dom innebär inte det att man är sjuk i huvudet för alla är inte så twistade, däremot kan man ju ifrågasätta politikerna i partiet som öppet drar ut på detta. Gäller även det här med att man anses sig som feminist. Bara för man röstar på F! innebär inte att man är automatiskt en manshatare. Alla är inte manshatare  bara för man röstar på F!, däremot kan det finnas extrema partimedlemmar som kan anses vara det. Ja, jag hoppas ni förstår min poäng här. Är så himla trött på detta politiska pajkastning. 

Dags för folk att bara acceptera människor olika tankar och åsikter, sluta komma med personangrepp och påhopp bara för man inte tycker exakt som dom andra. Alla är inte perfekta och bara för att jag inte håller med SD exempelvis innebär inte att jag är en vänsterextremist som kramar IS-soldater, dricker te med Stalins spöke, avgudar Zara Larsson med ett klassiskt avgudaraltare och att jag är en PK-älskare som har hjärntvättats sedan första dagen på skolan. Bara lägg ner offerkoftorna och acceptera. Vi lever i en demokrati (INTE demokratur för då har du ingen aning om vad du snackar om) för guds skull.

🍁

Kommentera här: