Nej, man måste inte supa på studenten

Om lite mer än ett halvår så tar jag studenten tillsammans med många, många fler andra blivande studenter i detta avlånga land. Jag känner mig extremt taggad inför att äntligen, efter hårt slit få ta studenten och börja med arbetslivet. Jag längtar som bara den med andra ord!

Det jag dock inte riktigt längtar efter är den hets det är om alkohol på studenten. Det är ju i stort sett en tradition och har varit det i många, många år med att man ska supa på sin studentfest eller så. Att folk gör det är upp till dom tycker jag. Vill du supa på din student? Fira lite extra? Ja men varsågod, bara sluta trycka upp det i facet på mig och andra som inte vill.

Jag har lagt märket till detta förut och det har ju skrivits ordentligt med artiklar kring alkohol och student. En del tycker att man inte har tagit studenten ''på riktigt'' för att man inte super medan andra struntar i det. Det som gör mig irriterad är denna ''hets''. Jag har upplevt denna alkoholhets länge. När jag kom in i tonåren så började ungdomar i min ålder hålla på att hetsa kring alkohol. ''Kom igen, det är kul!'', ''Ska du aldrig prova att dricka? Är du dum eller?'', ''Har du aldrig provat att dricka? Då har du missat något!'' och så vidare. Denna visa pågår i år ju äldre man blir och blir värre innan man tar studenten.

Jag känner inte för att supa på min student eller gå på dessa studentfester och supa där. Jag känner att jag kan faktiskt ha det roligt även fast jag inte är full. Man måste inte vara full för att ha roligt, man kan ha lika roligt när man är nykter. Iallafall jag och därför ser jag ingen vits med att supa mig full på studenten och på studenfesterna. Det är mitt val och bara för man väljer att vara nykter innebär inte att man är dum i huvudet eller att man är klen. Det betyder heller inte att ''man har inte tagit studenten på riktigt''. 

Att hetsa upp mot andra som inte vill med grupptryck eller år av ''tjatande'' och ''hetsande'' gör ju inte saken bättre. Jag har känt mig så konstig och som en outsider i dom första tonårsåren när folk började festa, bara för att andra runt mig försökte påverka mig. Idag så förstår jag mer och kommer inte falla för grupptryck. Jag föll aldrig i grupptryck då heller mer än att jag fick extremt dåligt samvete bara för att jag inte drack men alla andra gjorde. Idag känner jag mig inte dålig eller konstig, för detta är MITT VAL och inte andras val vad jag väljer att göra.

Jag väljer att vara nykter på min student och jag skiter fullständigt i vad ni andra som säger att man inte har tagit studenten på riktigt tycker. Det är inte erat val och att hetsa gör inte saken bättre. Jag har inga som helst problem med att vara nykter och jag tar lika mycket studenten som alla andra gör, nykter som full.🍁

Kommentera här: