Går teknologin överstyrd...?

Dagens samhälle är full av teknologi som på ett eller annat hjälper oss i vardagen samt skapar problem. Det finns många fördelar och nackdelar och det hela beror mycket på vad det är för något specifikt man talar om när det gäller teknologi. När det kommer till smartphones och/eller surfplattor är det oftast varierande åsikter. En del tycker det är bra då det har en hel del fördelar som enklare och smartare funktioner, ex. se ens fakturor direkt på mobilen. Andra kan tycka att det går överstyrd då användartiden på smartphone/surfplattor idag är mycket hög och det blir inte bra i det sociala sammanhanget. 

Jag själv tycker att teknologi är viktigt men man måste vara lite försiktigt med det och hur mycket man använder. Sedan är det ju helt beroende på vad det är för något. Handlar det om säkerhetsystem så är det väldigt bra och enkelt. Man kan se direkt via mobilen om något är fel när man är bort exempelvis. När det annars kommer till smartphones/surfplattor så har jag blandade åsikter. Även spelapparater som PS4 eller Xbox.

När det kommer till smartphones/surfplattor så tycker jag att man borde se upp hur mycket man använder det. Det finns många idag som har blivit beroende, framförallt många unga och det är framförallt unga som är känsliga. Jag själv är också ung och känner till problemen som kan förekomma med användandet och den ständiga uppkopplingen till nätet. Det är så mycket som händer att många unga blir mer i mobilen än i det verkliga livet. Framförallt i skolan. 

Jag är emot att barn ska ha smartphones i skolan då det stör koncentrationen samt farorna med att barn har sociala medier idag. Med tanke på hur unga barnen kan vara när dom får sina första mobiltelefoner (har sett 10 åringar ha det) så skapar det stora problem långsiktligt. Dom kan bli beroende, tappa koncentrationen i skolan och inte nog med faran att pedofiler kan nå dom över sociala medier. Jag som ungdom vet en del i min ålder som är beroende, med smartphones och/eller spelberoende på PS4 eller Xbox. Jag själv är inte beroende, jag kan faktiskt tycka det är jätteskönt att skippa mobilen ibland då det kan vara en ren börda att hela tiden vara uppkopplad och så vidare. Däremot är jag orolig för generationerna idag som är beroende av detta, dom som inte vet att det faktiskt finns ett liv utanför skärmen som man bör ta hand om också.

Smartphones/Surfplattor är bra annars när det kommer till andra saker som jobb eller bank och så vidare. Även om man tänker på själva kommunikationen så är det lättare att nå idag, vilket också är ett plus. Idag kan man ju nå människor enklare än förut vilket i sig är bra också. Spelapparater som PS4 eller Xbox är också bra (beror på spel också) då det tränar vår hjärna lite. 

Ja det är lite svårt att säga exakt vad man står i frågan om teknologin och om det har gått för långt eller inte. För mig är det olika beroende på vad det är, vem det handlar om samt för-och nackdelar. Jag kan ju tycka att när det kommer till barn så har teknologin gått för långt i dom flesta fall. När det kommer till jobb eller andra praktiska saker så tycker jag inte att det har gått för långt alls utan att det blir bättre i utvecklingen. Jag känner väl att användarförmågan spelar roll för personen. Blir det för mycket så ger det konsekvenser och blir det för lite så utvecklas det inte och kan inte hjälpa när man behöver hjälpen. 

Jag hoppas ni vet vad jag menar iallafall. Teknologi är bra, har sina för-och nackdelar och allt beror väl på användarförmågan och vilken målgrupp det handlar om. Jag vet iallafall att människan behöver utveckla teknologin oavsett i slutändan ändå då vi är beroende av själva teknologin. Vi behöver ju det för att utvecklas som art och förlänga livskvalitéten och allt har ju sina för-och nackdelar.
🍁

Kommentera här: